آموزش 5 روش سئو کلاه سیاه که به رشد سایت کمک می کند!

سئو کلاه سیاه چیه؟ به مجموع روش های غیر اخلاقی که قوانین گوگل رو دور می زنن تا برای سایت رتبه خوبی در موتورهای جستجو بگیرن سئو کلاه سیاه میگن. استفاده از روش های سئو کلاه سیاه معمولا توصیه نمیشه! اسم کلاه سیاه از فیلم های وسترن برگرفته شده که در اونها شخصیت های منفی لقب کلاه سیاه رو داشتن. این نوع از سئو دقیقا برعکس سئو کلاه سفید عمل میکنه که تکنیک های اخلاقی طبق قوانین گوگل رو دنبال می کنه تا رتبه خوبی برای سایت بگیره.
اگه میخواین بدونین سئو کلا سیاه اصلا چی هست، چه تکنیک هایی داره، تفاوت هاش با سئو کلاه سفید و سئو منفی چیه، یا چطور می تونیم برای بهبود سئو سایتمون ازش کمک بگیریم، پیشنهاد می کنیم که این مقاله از پنتازوم رو از دست ندین.
سئو کلاه سیاه چیست؟
هدف اصلی موتورهای جستجو ارائه مرتبط ترین و مفیدترین نتایج برای جستجوکنندگان هست بخاطر همین قوانینی رو وضع کرده که مطمئن بشه وبسایت ها صرفا بخاطر محتوای خوبی که تولید می کنن شناخته شدن بشن و رتبه خوب بگیرن. سئو کلاه سیاه (Black hat SEO) با انجام تکنیک هایی خلاف دستورالعمل های گوگل سایت رو به صفحه اول سرچ گوگل می رسونه. این تکنیک ها معمولا در ابتدا خوب جواب میدن و برای کوتاه مدت یا حتی بلند مدت وبسایت رو جز رتبه های خوب نگه میدارن.

اما اگر توسط ربات های جستجو شناسایی بشن سایت پنالتی میگیره و رتبه ای که داشته رو از دست میده و حتی ممکنه به طور کامل از نتایج جستجو حذف بشه. به تازگی و به کمک هوش مصنوعی در ربات های جستجو خیلی از این تکنیک ها همون ابتدای کار تشخیص داده میشن و قبل از این که رو سئو وبسایت اعمال بشن جلوی انجامشون گرفته میشه. وبمستران باید به عواقب هر تکنیک کاملا واقف باشن تا بدونن کدوم موارد رو هرگز نباید روی سئو سایتشون انجام بدن.
تکنیک های سئو کلاه سیاه
در این بخش تکنیک های خطرناک سئو کلاه سیاه رو با هم مرور می کنیم که به هیچ وجه نباید استفاده بشن. انجام هر کدوم از این تکنیک ها روی سئو سایت ممکنه در کوتاه مدت به سایتتون رتبه خوبی بده ولی در نهایت ریسک بالایی داره و در صورت شناسایی توسط ربات های گوگل عواقب جبران ناپذیری رو برای سایت داره. این موارد به صورت زیر هستن:
خرید بک لینک ارزان قیمت
خیلی از وبمستران برای بهبود سئو سایت اقدام به خرید بک لینک های ارزان و به تعداد زیاد می کنن اما باید بدونن که این بک لینک ها مخصوصا اگه از سایت های اسپم خریداری شده باشن به راحتی قابل شناسایی هستن و خرید بک لینک ها از طرف گوگل اکیدا غیر مجاز اعلام شده و عواقب سنگینی رو برای سایت دارن. بک لینکهای خریداری شده بیشترشون برای مدت مشخصی فعال هستن و بعد از اون برداشته می شن که این باعث افت رتبه سایت می شه. یعنی اگه یبار این کار رو انجام بدین، مجبورین برای حفظ رتبه سایت، دائم این بک لینک های رو شارژ کنین!
کامنت اسپم
لینک دهی به سایت در کامنت های بقیه سایتها قبلا یکی از تکنیک های لینک بیلدینگ محسوب میشد اما با به روز رسانی و هوشمندتر شدن الگوریتم های گوگل، این لینک ها به عنوان اسپم شناسایی میشن و به صورت لینک نوفالو و بدون هیچ انتقال اعتبار منتشر میشن. چه بسا اگه تعداد کامنت های اسپم زیاد باشه احتمال جریمه شدن توسط گوگل بالا میره. جریمه کردن سایت ها هم دیگه مثل قبل نیست که یه سایت پنالتی بشه. بلکه به سادگی گوگل به شما رتبه نمیده. بعد فعالیت میکنین اما نتیجه نمی گیرین!

تولید محتوا بی کیفیت، کپی محتوا
یکی از جدیدترین تکنینک هایی که برای تولید محتوا میشه ازش کمک گرفت، استفاده از ربات های هوش مصنوعی مثل چت جی پی تی (ChatGPT) هست. با اینکه با کمک گرفتن از این ابزارها میتویم تو نوشتن ایده های خوبی بگیریم، اما صرفا کپی کردن این مطالب و بارگزاری اونها نه تنها به دلیل نوشتار ضعیف و غیر طبیعی سودی نداره، بلکه ممکنه توسط ربات های جستجو به عنوان اسپم و محتوای کپی شناسایی بشه و پنالتی بگیره. نکته دیگه اینجاست که محتواهای تولید شده با ابزار هوش مصنوعی بیان روان ندارن و نمیتونن بازدید کننده ها رو داخل سایت نگه دارن و این باعث زیادشدن نرخ پرش از سایت می شه.
یک تکنیک کلاه سیاه دیگه انتشار محتوایی است که به طور خودکار توسط ربات ها بر روی سایت قرار داده میشن. به این معنی که ربات ها مطالب سایت های دیگه رو کپی میکنن و داخل سایت بارگزاری میکنن. درحالت عادی این محتوای کپی توسط گوگل قابل شناسایی هستن اما اگه این ربات ها مطالب رو از سایت های نوپا پیدا کنن که سرعت ایندکس شدن پایین دارن، ممکنه محتوای اصیل شناخته بشه و محتوای وبسایت اصلی و تازه کار که منتشر کننده این مطلب بوده، کپی شناخته بشه و جریمه بشه که البته راهکارهایی برای مقابله برای این مشکل وجود داره که در صورت رعایت اونا نگرانی برای کپی شدن محتواتون با ربات های دزد محتوا نباید داشته باشید.
نوع دیگر از تکنیک های کپی کاری استفاده از مطالب سایت های دیگر و گذاشتن اونا در سایت خودمون هست که در گذشته خیلی استفاده میشد اما از وقتی که الگوریتم پاندا معرفی شد این مطالب شناسایی میشن و رتبه سایت رو پایین میارن. علاوه بر جریمه شدن توسط ربات های گوگل، گذاشتن محتوای کپی شده وجهه خوبی برای اعتبار سایت نداره.
به کار بردن بیش از حد کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
در گذشته که الگوریتم های گوگل به پیشرفتگی امروزه نبود و حتی قادر به تشخیص عبارت های هم خانواده و هم معنی نبود، یکی از تکنیک های کلاه سیاه تکرار بیش از حد کلمه کلیدی (Keyword stuffing) بود. به این معنی که در طول متن به دفعات زیاد و گاها در جاهایی که لازم نبود از کلمه کلیدی استفاده میکردن. در صورتی که امروزه استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی در سئو شدن محتوا مشکل به وجود میاره و ممکنه باعث پنالتی شدن سایت بشه.
پنهان کردن متن (cloaking)
یکی از تکنیک های حرفه ای در سئو کلاه سیاه، پنهان کردن متن (Cloaking) از دید موتورهای جستجو هست. با این تکنیک که به کمک کدنویسی و ربات ها انجام میشه دو نسخه مجزا برای محتوا درست میشه و اگه سایت تشخیص بده که IP متعلق به ربات های گوگله، صفحه سئو شده رو بهش نشون میده و نسخه دیگه مخفی نگه میداره، در غیر این صورت صفحه ای رو که قصد داره به بازدیدکننده ها ببینن رو نشون میده. این تکنیک تقلب بزرگی به حساب میاد و به هیچ وجه نباید ازش استفاده کرد.

تغییر محتوا
یکی از تکنیک های کلاه سیاه تغییر محتواست. به این معنا که سئوکارها ممکنه صفحاتی از سایت رو که محتوای اصیل و با رتبه و بازتاب بالا داشتن رو به دلیل اهداف تجاریشون تغییر بدن طوری که مطالب مفیدی که قبلا وجود داشت با مطالب سودآور برای سایت جایگزین میشن. این تکنیک ممکنه کاربران رو گمراه کنه و اعتمادشون رو نسبت به سایت کم کنه و حتی پنالتی از گوگل بگیره.
لینکسازی در فوتر سایت
در حالت عادی لینک دهی به بخش های مهم سایت در قسمت های هدر، فوترو سایدبار ناوبری رو ساده میکنه و برای تجربه کاربری خوبه. اما اگه ربات های گوگل تشخیص بدن که هدف از بعضی از لینک گذاری ها صرفا برای گرفتن رتبه بهتر در سرچ گوگله، استفاده یکی از تکنیک های کلاه سیاه در سایتمون تایید میشه و به رنک سایت ضربه میزنه.
تبادل لینک
تبادل لینک اگه به هدف دور زدن قوانین گوگل و رسیدن به رتبه بهتر انجام بشه یکی از تکنیک های سئو کلاه سیاه محسوب میشه. این روش در گذشته خیلی زیاد و به شکل آشکارا تو سایتا انجام میشده اما امروزه با انجام این تکنیک از طرف گوگل جریمه میشیم.
تفاوت سئو کلاه سیاه با سئو کلاه سفید
سئو کلاه سفید به روش های اخلاقی و مطابق قوانین موتورهای جستجوی گوگل برای بهبود رتبه سایت گفته میشه. تکنیک هایی مثل تولید محتوای اصیل و مفید، گرفتن بک لینکهای واقعی و ارگانیک، بهینه سازی سئو داخلی و بهبود تجربه کاربری همگی کمک کننده رتبه سایت از راه اخلاقی هستن. این در صورتیه که سئو کلاه سیاه دقیقا برعکس عمل میکنه و از راههایی که تقلب به حساب میاد قصد بهبود سئو سایت رو داره.

تفاوت سئو کلاه سیاه با سئو منفی
تفاوت سئو کلاه سیاه با سئو منفی در اینه که، تکنیک های کلاه سیاه برای بهبود سئو سایت خودمون استفاده میشه. در حالیکه اگه این تکنیک ها رو برای سایتهای رقبا با هدف ضربه زدن به اعتبار سایتشون انجام بدیم اسمش سئو منفی میشه. در این روش غیر اخلاقی ممکنه ترفندهای مخلفی از سئو کلاه سیاه مثل ساخت و خرید بک لینکهای ارزان و از سایتهای اسپم برای سایتهای رقیب انجام بشه.
آموزش 5 تکنیک سئو کلاه سیاه تضمینی
کمی قبل تر باهم تکنیک های خطرناک سئو کلاه سیاه رو بررسی کردیم که استفاده از اون ها بخاطر لطمه ای که به وبسایت وارد میکنه اصلا توصیه نمیشه. اما همچنان تعدادی از تکنیک های سئو کلاه سیاه وجود دارن که اگه به درستی و در کنار سئو کلاه سفید انجام بشن به سئو سایت کمک میکنن. در ادامه ببینیم این تکنیک ها کدوما هستن:
- استفاده از کلمه کلیدی در اسم سایت
یکی از تکنیک های کمک کننده در دیده شدن و گرفتن رتبه خوب اینه که کلمه کلیدی اصلی سایت تو اسم سایت باشه. برای مثال سایتی با اسم vegan وجود داره که وقتی این کلمه رو سرچ میکنیم تا انواع اطلاعات مربوط به رژیم غذایی وگان بدونیم این سایت جز نتایج اول نشون داده میشه. البته انجام این تکنیک به تنهایی کافی نیست و در کنار تکنیک های سئو کلاه سفید هستش که میتونه برای رتبه سایت کمک کننده باشه.
- ساخت و خرید لینک با کیفیت
در حالت عادی هرگونه خرید لینک یا ساخت آن توسط خودمان بر خلاف قوانین گوگل محسوب میشه و باعث جریمه شدن میشه. اما اگه تکنیک های خاصی در خرید و ساخت لینک رعایت بشه میتونین به رنک خوبی تو گوگل برسین. یکی از این روش ها لینک سازی به تعداد کم از طریق رپرتاژ آگهی در سایت های معتبر هست.
- استفاده از PBN
شبکه های بلاگ خصوصی (Private Blog Network) وبسایت هایی هستن که شبیه به مزرعه های لینک عمل میکنن با این تفاوت که فقط به یک وبسایت لینک خارجی میدن. ربات های جستجوی گوگل در صورت شناسایی انجام این تکنیک وبسایت رو جریمه میکنه، اما اگه تو اجرای این تکنیک نکاتی رو رعایت کنیم میتویم رتبه سایت رو بهبود بدیم. یکی از ترفندها اینه که همزمان تو سایت های PBN لینک هارو قرار ندیم که مشخص بشه به هم مرتبط هستن.
- چرخش محتوا
کپی کردن محتوا از روی سایت های دیگه حتی با تغییر دادن روی نگارش محتوا سئو کلاه سیاه محسوب میشه. اما اگر تصمیم دارید از تکنیک PBN استفاده کنید، چرخش محتوایکی از تکنیک های سریع و اثربخشه که میتونین برای بهبود سئو سایت انجام بدین.
- افزایش نرخ کلیک به کمک ربات ها
گوگل به کمک الگوریتم هایی که داره میتونه استفاده از ربات ها و فعالیت های مشکوک رو تشخیص بده و وبسایت رو جریمه کنه. اما وبمستران حرفه ای میتونن با انجام ترفندهایی قوانین گوگل رو دور بزنن و به کمک ربات ها موتورهای جستجوی گوگل رو فریب بدن. به این معنی که ربات ها با جستجوی برند شما، ماندن در سایت و گردش در صفحات مختلف سایت به گوگل نشون میدن که سایت نرخ کلیک زیاد و افزایش ماندگاری زیاد در سایت و … داره و در نتیجه سایت می تونه به رنک بهتری برسه.
آیا از سئو کلاه سیاه استفاده کنیم؟
پاسخ به این سوال دو جواب داره، اگر قرار باشه از تکنیک های خطرناکی که معرفی کردیم استفاده بشه، از اونجایی که گوگل به راحتی می تونه اونارو شناسایی کنه اصلا توصیه نمیشه چون حتی با وجود رسیدن به نتایج برتر، در نهایت به اعتبار سایت لطمه زده می شه و به جز جریمه شن ممکنه سایت کاملا از نتایج جستجو حذف بشه. اما اگر سئوکار های حرفه ای و با تجربه با علم کافی بر سئو کلاه سیاه بخوان بعضی از این تکنیک هارو برای سایت انجام بدن قضیه فرق می کنه.
تعدادی از تکنیک های سئو کلاه سیاه تا به امروز احتمال شناسایی شون توسط ربات های گوگل کم بوده و با تجربه و دانش کافی این قوانین قابل دور زدن هستن. به علاوه باید در نظر داشته باشیم که تقریبا بیشتر وبسایت ها در واقع از سئو خاکستری استفاده می کنن تا به رنک برتر برسن.
با اینکه صرفا با سئو کلاه سفید هم می شه به نتایج اول گوگل برسیم، اما اگه قرار باشه فقط از همین روش استفاده شه احتمالا پیدا شدن سایتمون بین سیلی از وبسایتهای مشابه کار سختی می شه. برای مثال یکی از معیار های گوگل برای رتبه دهی به سایت ها داشتن بک لینک هست. اگه همه ی رقبا بک لینک های زیادی خریداری کرده باشن ولی ما بک لینک کافی نداشته باشیم اعتبار سایتمون کمتر از رقیبها می شه، هر چند اگر بقیه از سئو کلاه سیاه استفاده کرده باشن!
دیدگاهتان را بنویسید