کارآفرینی چیست؟ به چه کسی کارآفرین می گویند؟

کارآفرینی چیست؟ به چه کسی کارآفرین می گویند؟ برای تبدیل شدن به یک کارآفرین چه مواردی را باید بدانیم؟ اصول اولیه کارآفرینی چه چیزهایی می باشد؟

تمامی مواردی که در بالا ذکر گردید برای تمام کسانی که دارای ایده و یا فکر ایجاد یک ساختار کسب وکار هستند به عنوان سوال مطرح  خواهد شد.بدون شک با توجه به هزینه های سرسام آور امروزی برای راه اندازی کسب وکارهای مختلف، دغدغه های فراوانی برای کارآفرینان رخ خواهد داد و چگونگی انجام یک پروژه در این حوزه به سادگی قابل انجام نخواهد بود.

در این نوشته سعی برآن داریم تا بتوانیم در این زمینه اطلاعات مفیدی را به شما که علاقه مند کارآفرینی هستید ارائه کنیم. با پنتازوم همراه باشید.

در عصر کنونی که ما در آن زندگی می کنیم شاید واژه کارآفرینی را زیاد شنیده باشید و با خود بگویید که من هم می خواهم یک کارآفرین خوب باشم و بتوانم برای خود صاحب یک کسب و کار پر در آمد بشوم. اگر با خودتان چنین فکری کرده اید و می خواهید وارد حوزه کار آفرینی شوید ابتدا باید از آن برای خودتان تصویر ذهنی درست، مشخص و شفافی را تشکیل دهید. این مطلب را برای شما تهیه کرده ایم از آن لذت ببرید.

[lwptoc numeration=”none”]

کارآفرینی
اینفوگرافی کارآفرینی

مرتبط بخوانید:خدمات مشاوره و تحلیل ایده پردازی و کار آفرینی

به چه کسی کارآفرین می گویند؟

در ابتدا میخواهیم برای شما توضیح دهیم که کارآفرین کیست و چه وظایف مشخصی را باید برای کارآفرینی انجام دهد. کارآفرین به کسی گفته می شود که:

  1. دارای هوش و خلاقیت وافر در انجام همه کارها می باشد.
  2. انسان ریسک پذیری است یعنی با روحیه خطر پذیر خود کارهایی که ریسک زیادی دارند را انجام می دهد.
  3. می تواند برای مشکلات و مسائل پیچیده دنیای امروز راهکار های عملی و مبتکرانه پیشنهاد کند.

افرادی که کارآفرینی می کنند موجب پیدایش و ظهور فرصت های شغلی جدید می شوند و می توانند فرصت مناسب برای رشد راتشخیص دهند و پویایی و نشاط ویژه ای به تشکیلاتی که از عمرشان مدت زیادی می گذرد ببخشند.

می توان به این نکته توجه داشت که بدیهی ترین روش برای کارآفرینی شروع و راه اندازی یک کسب و کار تازه است ولی با توجه به عصر حاضر مفهوم کارآفرینی از حوزه کسب و کار فراتر رفته و وارد انواع ابعاد از جمله ابعاد اجتماعی و اقتصادی شده است.

کارآفرینی طیف وسیعی از انواع فعالیت ها را شامل می شود که با توجه به نوع کسب و کار و ایده و طرحی که می خواهد اجرا شود برای هر کدام متفاوت از دیگری خواهد بود. از کارآفرینی های کوچک گرفته که بعضی اوقات به طور تکی یا انفرادی و به صورت پاره وقت انجام می شود تا کارآفرینی هایی که پشتشان پروژه های عظیمی در حال انجام است و موجبات پیدا کردن فرصت های شغلی بیشتری را فراهم می آورند همگی یک نوع کارآفرینی محسوب می شوند.

کارآفرینی سازمانی چیست؟

این روز ها بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ کارآفرینی را به بخشی مهم و جدایی ناپذیر از کسب و کار خود تبدیل کرده اند. در واقع به عبارتی دیگر کارآفرینی نیز نقشی مهم در کسب و کار این شرکت ها یا سازمان ها دارد. به فعالیت های کارآفرینی این شرکت ها و سازمان ها، کارآفرینی سازمانی می گویند. این روش کارآفرینی موجب تأسیس یک شرکت خوهد شد که زیر مجموعه شرکت اصلی است و تحت نظر آن فعالیت می کند.

امروزه شرکت های بسیاری کارآفرینی سازمانی را انجام می دهند چرا که متوجه این موضوع شده اند که کارآفرینی سازمانی قابلیت سود رسانی بالایی را برای شرکت ها یا سازمان هایشان به همراه دارد. شما نیز می توانید با توجه به اهمیت کارآفرینی سازمانی برای کارکنانتان زمانی مناسب جهت ساخت و تولید ایده های مناسب و مرتبط با حوزه کسب و کارتان اختصاص دهید. مطمئن باشید این کار برای شما می تواند رشد زیادی را به همراه داشته باشد.

کارآفرینی
اینفوگرافی کارآفرینی

 

تامین سرمایه در کارآفرینی

افرادی که کارآفرینی می کنند سرمایه شان از کجا تأمین می شود؟

یکی از مهم ترین نکاتی که شخص کار فرما برای کارآفرینی در زمینه کسب و کارش باید به آن توجه کند سرمایه ای است که باید برای کارآفرینی هزینه کند. در این بخش به چند روش برای تولید یا پیدا کردن سرمایه اشاره می کنیم.

  • سرمایه گذاران جمعی

این افراد، سرمایه گذارانی  هستند که با مراجعه به سایت های اینترنتی سرمایه گذاری جمعی، سوژه های کسب وکارهای جدید را جست و جو می کنند تا بتوانند افرادی را بیابند که به دنبال سرمایه اولیه برای راه اندازی کسب وکار جدید خود یا استارت آپشان هستند. برای استفاده و کار کردن با این سرمایه گذاران باید وضعیت کسب و کارتان را برایشان به خوبی شرح دهید و ضمن معرفی خودتان توضیح کوتاه و مختصری از خودتان و طرح خود ارائه دهید. با استفاده از سرمایه گذاران جمعی می توان به سرمایه فراوانی دست یافت و اگر روند کاری درست را پیش بگیرید می توانید بیش از مقدار لازم سرمایه بدست آورید.

  • سرمایه گذاران برجسته

از دیگر افرادی را که می توان به عنوان سرمایه گذار شناخت سرمایه گذاران برجسته هستند. در فرایند تأمین هزینه های یک کسب وکار نو بنیاد یا یک استارت آپ در بخش خاصی از یک تجارت همکاری با سرمایه گذاران برجسته ایده ی بسیار خوبی می باشد. باید به این نکته توجه داشت که استارت آپ ها در عرصه فناوری با رشد سرسام آوری در حال گسترش می باشند. به این معنی که منابع مالی در حال کاهش می باشد. بنابراین طرح و ایده شما باید تا حدود زیادی منحصر به فرد باشد تا بتوانید نظر سرمایه گذاران بزرگ و خوشنام در این زمینه را جلب کنید؛ زیرا صرفاً به دلیل نام آشنا بودن، آن ها می توانند کسب و کار شما را چند گام جلوتر از دیگر کسب و کار ها بیاندازند.

  • سرمایه گذاران فرشته

مدلی دیگر از سرمایه گذاران، سرمایه گذاران فرشته می باشند. سرمایه‌گذاران فرشته افرادی می باشند که بدون دخالت در امور کسب و کارتان به شما سرمایه مورد نظرتان را می‌دهند. آنها سرمایه خود را بدون اینکه اطلاعات زیادی از کسب و کار شما داشته باشند پشت ایده‌ی شما قرار می‌دهند و منتظر می‌مانند تا پس از مدت زمان مشخصی، از بازدهی سرمایه‌گذاری‌ خود بهره‌مند شوند. با توجه به این‌که اغلب این افراد را  دوستان، اعضای خانواده و بستگان تشکیل می دهند و علاوه بر بحث سرمایه پای آبرو و اعتبار شما هم در این زمینه باز می شود، باید به عواقب و پیامدهای عدم موفقیت در رابطه‌ی دوستی و خانوادگی خود خوب فکر کنید.

بهترین پیشنهاد برای گرفتن سرمایه این چنینی آن است که ماهانه مبلغی را بابت بازپرداخت این پول کنار بگذارید، تا در صورت توافق، آماده‌ی بازگرداندن سرمایه‌ی آن سرمایه گذار فرشته باشید.

  • سرمایه گذاران خطر پذیر

   برنامه ا‌ی را که از کسب ‌و کارتان  به یک سرمایه‌گذار خطرپذیر ارائه می دهید، باید جزییات دقیقی داشته باشد. آن ها می‌خواهند بدانند که شما چه انتظاری از درآمد برندتان در نخستین سال شروع به کار و فعالیت دارید و آینده بینی شما در زمینه کسب و کارتان د ر۵ سال آینده چگونه است تا به شما در زمینه کارآفرینی کمک کنند.

هم‌چنین باید به این سرمایه گذار  توضیح دهید که ایده ‌یا کسب و کار خاص شما چگونه می‌تواند شکاف‌های موجود در تجارت مورد نظر شما  را پر کند، یا چگونه می‌تواند به ارائه خدمات در حوزه مورد نظر بپردازد و بالطبع آن برای کسب و کار شما درآمد سازی نماید.

  • تأمین مالی از پس اندازهای شخصی

در ابتدا شما برای استفاده از چنین برنامه ریزی باید به این نکته توجه داشته باشید که تأمین مالی از پس‌اندازهای شخصی با تأمین مالی از سرمایه‌ های شخصی، کمی متفاوت است؛ زیرا پس‌اندازهای شخصی شامل پول‌های حاصل از درآمدهای ثابت نمی‌شود؛ در این روش برای تأمین بودجه‌ی کسب و کار جدید، از پس ‌اندازها و وجوه نقد موجود استفاده می‌شود. برای این کار باید میزان گستردگی کسب و کارتان را ارزیابی کنید و آن را متناسب با وجوه نقد موجود برنامه‌ریزی کنید. بدین طریق سود کسب و کارتان با سرعت کنترل‌شده‌ای ولی با حالت صعودی رشد خواهد کرد.

 اركان يك مركز كارآفرينی چیست؟

مراکز کارآفرینی هم مانند خیلی از مراکز دیگر دارای رکن هایی هستند که اینجا به برخی از آن ها می پردازیم:

  • بخش آموزش

بخش آموزش مهارت هاي كارآفرينی يكي از جوانب مهم در گسترش كارآفرينی است. يك ايده جدید به تنهايي نمي تواند فرد را به يک كارآفرين تبديل نمايد چرا كه ايجاد و اداره يك كسب و كار جديد نياز به مهارت هايي دارد. به طور كلي اهداف مورد نظر در آموزش كارآفرينی عبارت است از :

  1. تشویق انگيزه ها:يكي از اهداف در آموزش و ترويج كارآفرينی تشویق انگيزه ها در افرادي است كه داراي خصوصيات كارآفرينانه مي باشد. تشویق  انگيزه ها از قبيل : ميل به كسب ثروت ، استقلال طلبي و …. كه موجب مي شود فرد را در مسير كارآفرينی قرار دهد.
  2. پرورش انگيزه ها : ايجاد انگيزش و پرورش ويژگي ها از طريق برنامه هاي آموزشي براي افرادی که کارآفرینی می کنند لازم است. اين ويژگي ها شامل مواردي همچون آموزش بالا بردن ريسك پذيري ، بالا بردن قدرت تحمل ابهام ، دادن اعتماد به نفس ، دادن اطلاعات آموزش به خصوصيات رواني شخصي از قبيل مركز كنترل می باشد.
  3. آموزش مهارت ها :اين آموزش به سه بعد تقسيم مي شود:
    قبل ، در حين و بعد از راه اندازي كسب و كار قبل از تاسيس شركت يا راه اندازي كسب و كار ، فرد كارآفرين بايد چگونگي راه اندازي كسب و كار و مراحل آن ، چگونگي انجام كار گروهي و مهارت هاي ارتباطی و نظاير آنرا بياموزد . در زمان راه اندازی بايد در زمينه مسائل مالي ، شناخت بازار ، اصول مديريت ، بيمه ، اقتصاد ، قانون كار و امور حقوقي آگاهي و تبحر لازم را كسب نمايد. توانايي مديريت توسعه و رشد ، يافتن شيوه هاي جديد ، رقابت و حفظ موقعيت در بازار ، يافتن بازارهاي جديد نيز از جمله مهارت هاي مورد نياز كارآفرين بعد از راه اندازي كسب و كار است.
  • بخش مشاوره و حمايت

افراد بسیاری هستند که علاقه مند هستند به اینکه در زمینه کسب و کار خود یا در زمینه فعالیت مورد علاقه خود مشاوره های لازم را دریافت کنند؛ به همین دلیل در مراکز کارآفرینی بخش هایی وجود دارد که در جهت تقویه روحیه این افراد و کمک کردن و حمایت کردن از طرح های این افراد مشغول به کار هستند. اين مراكز براي دستيابي به اين اهداف مهم ، مي توانند با ايجاد هسته هاي مختلف ارتباط با تولید، خدمات و …. مشاوره های لازم را به این افراد ارائه نمايد تا افراد مسائل و مشكلات واقعي کسب و کار  مورد علاقه خود را درک نمايند.

  • بخش پژوهش

اين بخش در جهت توسعه دانش كارآفرينی در شرکت ها و سازمان ها و ارتقاء سطح آگاهی آن ها به وسيله انجام فعاليت های پژوهشی فعالیت می کند. بخش پژوهش مركز كار آفريني در راستاي انجام وظایف خود اهداف مختلفي را دنبال مي كند كه عمده ترين آنها عبارتند از : تقويت مهارت ها و توسعه بعد كارآفرينی در دانشگاه با حمايت مالی از طرح های پژوهشی و كاربردی در دانشگاه و پيگيری و نظارت بر انجام طرح های پژوهشی.

کارآفرینی
کارآفرینی

در دنیای امروز بحث ایجاد کار و کارآفرینی دارای مباحث بسیار مهم و حیاتی می باشد که عدم توجه به هرکدام ازاین موارد موجب نقص و شاید شکست درکار باشد. برای اینکه تبدیل به یک کارآفرین نمونه گردید لازم است علاوه بر مطالعه زیاد در این حوزه از مشاوره با کسانی که تخصص لازم در این امر را دارند بهره مند گردید.

باید توجه داشت هر کسب وکار و یا هر تجارتی، زمانی وارد فاز درآمد زایی می گردد که اصول و قانون های مرتبط با آن کار را به خوبی فرا گرفته باشید و پس از آنکه اقدام به کارآفرینی نمودید براساس موفقیت خود می توانید قانون ها راتغییر دهید.کارآفرینی علاوه بر ایجاد یک دروازه جدید برای ورود تکنولوژی های روز به مردم کمک می نماید تا بتوانند دنیای فردا را به خوبی ساخته و برای نسل آینده میراث خوبی برجای بگذارند.

امیدواریم شما نیز بتوانید در نقش کسی که کارآفرینی می کند به همه ی هدف های  مورد نظر خود دست پیداکنید و علاوه بر موفقیت در این زمینه موجب ارتقاء سیستم و کسب و کار خود شوید. بدون شک حصول نتیجه در این زمینه به رشد و بالندگی اطراف شما و تمام کسانی که برای شما کار می کنند نیز خواهد گردید. از اینکه در مقاله امروز همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم .

در صورتی که تمایل دارید از خدمات پنتازوم برای مشاوره کارآفرینی، تخمین هزینه ها، بازاریابی و تبلیغات استفاده کنید. برای مشاوره با ما تماس بگیرید.

جدیدترین مقالات

ما را در تلگرام دنبال کنید
pentazoom@
ما را در آپارات دنبال کنید
pentazoom@
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
pentazoom@
ما را در یوتیوب دنبال کنید
pentazoom@

مقالات مرتبط در پنتازوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *