در این مصاحبه ی اختصاصی از پنتازوم باگفت و گو صمیمی با کارآفرین تجهیزات پزشکی ، آقای شاهمحمدی صحبت کردیم. ایشان در حوزه ی تجهیزات پزشکی فعالیت دارند.
- سوال : سلام. ممنونم وقتتون رو در اختیار پنتازوم گذاشتید. کارآفرین تجهیزات پزشکی ؟! آقا شاهمحمدی لطفا ابتدا توضیحاتی مختصر درباره شرکت راد تجهیز ارکیا و شروع فعالیت شرکت بفرمایید.
جواب : شرکت ما فعالیت رسمی خودش را در سال 1393در زمینه تجهیزات پزشکی و بیمارستانی به صورت تخصصی در حوزه جراحی های مغز و اعصاب آغاز کرد. همچنین در سال 1395 به عنوان اولین تولید کننده مجوز رسمی را برای تولید سر مته های جراحی در ایران دریافت کردیم.
محصولاتی که ما از ابتدا تصمیم به تولید گرفتیم نیاز اساسی حوزه مغز و اعصاب در کشور بوده و هست. همچنین تا آن روز به هیچ وجه در ایران تولید نمیشدند. به علاوه نمونه های خارجی با کیفیت بسیار گران قیمت بودند.
به طور کلی در تولیدات محصولات جراحی های مغز و اعصاب در ایران بسیار محدود است. از طرفی محصولات خارجی قیمت های تمام شده باور نکردنی دارند…
ما در شرکت خودمان به روش مهندسی معکوس مواد اولیه و فرآیندهای ساخت و تولید را باز طراحی کردیم. در نهایت به محصولی قابل رقابت با نمونه خارجی با حداقل 80 درصد تا 85 درصد کیفیت مشابه دست یافتیم.
هدف شرکت راد تجهیز ارکیا در طی این سال ها افزایش بیشتر کیفیت بوده است. ما میخواهیم مشتریانمان ما را بخاطر کیفیت انتخاب کنند نه قیمت!
- سوال : آیا در شاخه های دیگر تجهیزات پزشکی هم تولید داشتید؟
جواب : بله؛ در زمینه محصولات ارتوپدی هم تولیداتی داشتیم ولی به طور اساسی و متمرکز در زمینه مغز و اعصاب کار را ادامه دادیم.
- سوال : آیا شما پیش از تاسیس شرکت راد تجهیز ارکیا در حوزه های پزشکی و درمانی فعالیت داشتید؟ اگر ممکن هست توضیحاتی بفرمایید.
جواب : خیر؛ من هم مانند بیشتر اعضا خانوادهام در شغل خانوادگی فعالیت میکردم. حدود 16 سال پیش تصمیم گرفتم کار جدیدی را امتحان کنم.
به صورت اتفاقی برنامه ای را تماشا میکردم (که برای جذب حامی مالی تبلیغات میکرد). در آن برنامه شخصی مبلغی (5000 دلار) را اهدا کرد. ایشان پزشکی بودند که در زمینه تجهیزات پزشکی در تهران فعالیت داشتند.
از همان جا من هم به این فکر تولید تجهیزات پزشکی افتادم و روزنامه را به دنبال فرصت های شغلی برای کادر در شرکت های آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی جست و جو کردم.
اولین شغل من به صورت کارآموزی به عنوان ویزیتور در یک شرکت تجهیزات آزمایشگاهی بود. شش ماه در آن جا کار کردم؛ چرا که نه من و نه اطرافیانم هیچ اطلاعاتی درباره این حوزه کاری جدید نداشتیم. در حقیقت این جا نقطه صفر کار من بود.
پس از شش ماه کار چندان ارتباط خوبی با زمینه ی کاری این شرکت برقرار نکردم. شروع به شرکت در دوره های آموزشی کردم. من در آموزشگاه های فنی حرفهای انواع تجهیزات پزشکی، بیمارستانی و اتاق عمل به مدت 9 ماه دوره دیدم.
آن جا بود که فهمیدم میخواهم در تجهیزات بیمارستانی فعالیت داشته باشم نه آزمایشگاه یا دندان پزشکی.
در ادامه در سال 1386 بود که به صورت حرفهای در یک شرکت مرتبط به حوزه کاری مورد علاقهام کار میکردم و دیگر ارتباط من با بیمارستان ها و مراکز درمانی ایجاد شد. اوایل دستگاه های ساکشن میفروختیم ولی آهسته آهسته وارد حوزه موارد مصرفی، دستگاه ها و سیستم های لاپاروسکوپی شدم.
هم زمان بواسطه یکی از دوستانم با حوزه جراحی های مغز و اعصاب آشنا شدم. آن جا بود که فهمیدم من به رشته تخصصی جراحی مغز و اعصاب علاقه ی ویژهای دارم.
“باید بگویم من از جراحی های مغز و اعصاب خوشم میآید و به میل خودم به صورت حرفهای وارد این حوزه شدم.”
- سوال : به نظر شما که یک کار آفرین هستید، عامل موفقیت در کار چیست؟
جواب : “عشق و علاقه”
آدم ها باید کاری را انجام دهند که دوستش دارند! اگر میخواهم آهنگر شوم باید به کارم عشق بورزم… مهم نیست در چه حوزهای فعالیت میخواهید داشته باشید.
- سوال : چه پیشنهادی برای کسانی که میخواهند کار آفرین باشند و کسب و کار خودشان را راه بیاندازند دارید؟
جواب : البته که شرایط ناهموار همه جا دنیا میتواند باشد؛ ولی امروز در ایران در حال تجربه شرایط ویژهای هستیم. اگر بخواهم با توجه به شرایط اقتصادی امروز کشور بگویم، انسان های با استعدادی درکشور هستندکه هنوز استعدادشان را به نمایش نگذاشتند. اما…
” دوست من، خواهر و برادر من!
کاری که دوست داری کاری و به آن علاقمندی را انجام بده!
نگاهت به حرف مردم نباشد.”
فرض کنید شخصی نجاری را دوست دارد، باید برود سراغش و انجامش دهد.
” مطمئن باش پشتکار جواب میدهد.”
” ایده داشته باش.”
در حقیقت این ایده برتر و تفکر درست است که که انسان را قوی میکند. در آخرکاری که میخواهی را باید انجام دهید.
- سوال : گفتید که شما به کارتان علاقه دارید؛ با این حال از سختی های کاری که انجام میدهید هم بگویید.
جواب : سختی کار ما این است که در ایران ابزار تولید کم است و شرایط تولید برای محصولات پزشکی و بیمارستانی به ویژه حوزه مغز و اعصاب سخت میباشد.
درست مثل یک تیم فوتباله که 8 نفر در زمین بازی هستند و باید بجای 3 نفر غایب هم تلاش کنند!
- سوال : کلام آخر؟
جواب : علاقه به همراه ایده عامل موفقیت است.
- سوال : خوشبختانه ما در پنتازوم فرصت همکاری با شرکت شما در زمینه های مختلف را داشتیم. شما این همکاری را چطور دیدید؟
جواب : ما از خدمات طراحی سایت، تولید محتوا و عکاسی صنعتی شما استفاده کردیم. مدت همکاری مشترکمان، وقت شناسی مجموعه شما در کنار پردازش درست در هر مرحله باعث شد که ما همچنان از خدمات شما استفاده کنیم. به طور کلی شرکت ما از امکان ارتباط با پنتازوم رضایت دارد و امیدواریم این همکاری ادامه دار و همراه با رشد و پیشرفت باشد.
برای شما هم آرزوی موفقیت دارم.