طراحی سایت ریسپانسیو (Responsive web design) یا همان طراحی سایت واکنش گرا چیست؟! اول از همه باید بدونین که تیم طراحی سایت پنتازوم در کلیه سفارشات طراحی وبسایت، طراحی واکنش گرا رو جزو یکی از استانداردهای کار در نظر میگیره. بعد اصلا بذارین با مثال توضیح بدیم. تا حالا براتون پیش اومده بخواهین با گوشی وارد سایت دانشگاهتون بشین و انتخاب رشته کنید اما انقدر گزینه های تو صفحه بهم ریخته باشه یا اصلا دگمه اضافه کردن واحد ها تو گوشی یا تبلت شما کار نکنه که نتونین و در نهایت ظرفیتها پر بشه و جا بمونین؟ یا مثلا وارد یه سایت فروشگاهی بشین و قصد خرید محصولی رو داشته باشین اما انقدر درهم باشه که پشیمون بشین؟
یا احتیاج داشته باشین با گوشیتون از طریق سایت بانکی کاری انجام بدین ولی تا حدی نامرتب باشه که اخرش مجبور شین با دستگاه دیگه ای وارد بشید؟ اخ که چه کار عذاب آوری درسته؟ خب حالا اگه شما قراره به عنوان صاحب یه کسب و کار سایت داشته باشین چطور میتونین این مشکل رو حل کنین؟ اصلا آیا این مسئله مهمی هست و حتما باید براش راهحل پیدا کرد؟ با پنتازوم همراه باشید تا جواب این سوالات را پیدا کنید.
اگر می خواهید در جنگ رسیدن به صفحه اول گوگل موفق شوید باید سایت را بر اساس استاندارها و کاملا ریسپانسیو طراحی کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت ریسپانسیو شماره خود را در کادر زیر وارد کنید.
سایت ریسپانسیو یا واکنشگرا چیست؟
خیلی ساده بخواهیم توضیح بدیم، طراحی سایت واکنش گرا یا طراحی ریسپانسیو (انطباق پذیر) یعنی سایت تو دستگاه های مختلف درست نشون داده بشه.
یعنی داخل موبایل یا صفحه نمایش هایی با سایز های مختلف به هم ریخته نشون داده نشود. برای دیدن کل صفحه نیاز به اسکرول کردن افقی نباشد. به تطبیق ابعاد و رزولوشن یک سایت در صفحه نمایشهای متفاوت، قابلیت واکنشگرایی یا ریسپانسیو(Responsive) میگویند.
در واقع این ویژگی به سایت شما قابلیت انعطاف پذیری در نمایشگرهای متفاوت را میدهد و سایت شما را در همه جا مرتب نشان خواهد داد. در یک سایت ریسپانسیو چیدمان المانها، فضای بصری و کیفیت تصاویر بهم نمیریزد و با همین یک کار تمام زحماتی که کشیدهاید هدر نمیرود و سایت به خوبی دیده میشود. طبق تعریف سمراش طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا یک امتیاز است. این امتیاز برای تمامی مشتریان پنتازوم در سفارش طراحی سایت در نظر گرفته می شود.
برای ریسپانسیو کردن سایت افزونه ی جادویی وجود ندارد! قبل از طراحی سایت و از ابتدا باید برای طراحی یک قالب واکنش گرا اقدام کرد.
سفارش طراحی سایت ریسپانسیو (واکنش گرا) و سئو
گوگل به نسخه موبایل سایت شما اهمیت می دهد! طراحی سایت ریسپانسیو باعت می شود هر فردی از هر دستگاهی که سایت شما را جستجو می کند، نسخه مرتب و بدون اشکال آن را ببیند. به عبارتی با طراحی سایت واکنش گرا تمامی کاربران با نسخه های مرورگر متفاوت و دستگاه های متفاوت پوشش داده می شوند و این باعث افزایش ترافیک و هم چنین افزایش ماندگاری و کاهش نرخ پرش در سایت شما می شود.
اگر سایت شما در همه ی دستگاه ها به خوبی نشان داده شود، یعنی شما پاسخگوی نیاز مخاطب بوده اید و گوگل هم از صاحبین سایت ها همین را می خواهد. در واقع واکنش گرا بودن سایت یکی از مهم ترین پارامترهایی است که روی سئو سایت شما موثر است.
طراحی سایت واکنش گرا و تجربه کاربری (UX)
ریسپانسیو بودن یک سایت به کاربر تجربه ی کاربری (User experience) خوبی در استفاده از وبسایت می دهد. کار کردن یک سایت واکنش گرا ساده است زیرا:
-
- اسکرول افقی در کار با سایت حذف می شود.
-
- مطالعه مطالب راحت است.
-
- طراحی مناسب برای کاربران موبایلی انجام شده است. (سایت Mobile Friendly است)
-
- منو سایت در حالت موبایلی به حالت تاگل تغییر شکل پیدا می کند.
طراحی سایت واکنش گرا با وردپرس (wordpress)
اگر از همکاران پنتازوم بپرسید، قطعا به شما می گوییم که وردپرس (wordpress) یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتواست. طراحی سایت وردپرس طرفداران زیادی دارد. قالب های وردپرس هم تنوع بسیار زیادی دارند. منتهی همه ی قالب های استاندارد وردپرس واکنش گرا نیستند. ما در سفارشات طراحی سایت وردپرس قابلیت واکنش گرا بودن سایت را تضمین می کنیم.
استفاده از قالب های غیراستاندارد یا طراحان سایت غیرحرفه ای ممکن است سایت شما را از این قابلیت محروم کند. به همین دلیل است که توصیه می کنیم همیشه با یک شرکت طراحی سایت حرفه ای کار کنید.
بعد از تحویل سایت هم باید به اصول واکنش گرایی کاملا حساس باشید. نکته مهمی که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، متداول شدن استفاده از صفحه ساز های محبوب و ساده مثل المنتور است. طراحی اولیه سایت واکنش گرا انجام می شود. اما خیلی از مواقع ممکن است نیاز به طراحی برگه هایی جدید داشته باشید. این طراحی ها معمولا با صفحه سازها انجام می شود. اتفاقا ممکن است این صفحات جدید از نمای دسکتاپ هیچ مشکلی هم نداشته باشند. اما توصیه می کنیم بعد از طراحی هر صفحه جدید آن را در ورژن موبایل هم چک کنید.
مزایای طراحی سایت ریسپانسیو
صرفه جویی در هزینه و زمان: در گذشته کارفرمایان مجبور بودند برای نسخه موبایل سایت جداگانه با url متفاوت بسازند. همین امر باعث میشد تا طراحان سایت دو بار برای طراحی وقت بگذارند و در نتیجه کارفرمایان هم دو بار هزینه پرداخت میکردند اما امروزه به لطف طراحی سایت واکنش گرا یا همان طراحی سایت ریسپانسیو این مشکلات رفع شده است.
تجربه کاربری راحتتر: عذاب کشیدنهای توی مقدمه رو یادتونه؟ همون بهم ریختگیهای سایت که ما رو مجبور میکرد دستگاهمون رو عوض کنیم. خب ریسپانسیو هدفش تطبیق و انعطاف با محیط کاربره و باعث میشه وقتی یک نفر وارد سایتتون میشه بهترین استفاده رو ازش بکنه و لذت ببره چون چینش المانها منظم و مرتبه و همه چیز خواناست بنابراین اگر سایت شما با گوشی، لپتاپ، تبلت و یا هر دستگاه دیگری باز شود، به هم ریخته نخواهد بود.
افزایش میزان بازدید: در ایران حدود 45 میلیون کاربر از اینترنت استفاده میکنند که 61 درصد آنها با گوشی همراه وارد سایتها میشوند. به نظر نمیاد آمار عجیبی باشه با نگاهی به اطراف متوجه میشیم که اکثر مردم از موبایلشان برای ورود به دنیای اینترنت استفاده میکنند.
فرض کنید صاحب یک سایت فروشگاهی هستید و امروز 1000 نفر به سایت شما مراجعه کردهاند از این هزار نفر حداقل 50 درصد با گوشی وارد شده باشند یعنی حدود 500 نفر. اگر سایت شما ریسپانسیو نباشد این 500 مشتری از دست میروند به همین راحتی! در حقیقت نرخ پرش سایت شما سر به فلک خواهد کشید و کارایی لازم را نخواهید گرفت.
تاثیر مثبت روی سئو سایت و گرفتن رتبه بهتر : یکی از پارامترهای گوگل برای رتبه دهی به سایت ها در سئو، طراحی سایت واکنش گرا است. در مورد این بند پیش تر در همین مقاله توضیح دادیم.
روش تشخیص ریسپانسیو بودن سایت
برای فهمیدن اینکه سایت شما ریسپانسیو هست یا نه چند راهکار وجود دارد:
استفاده از مرورگرها: این بهترین روش ممکن است. ابتدا یک سایت را درمرورگرتان باز کنید سپس اندازه مرورگر را کوچک و کوچکتر کنید اگرتصاویر به همان میزان و متناسب با آن کوچک شدند و همچنان واضح بودند و احتیاج به اسکرول افقی نبود، به شما تبریک عرض می کنیم! سایت ریسپانسیو است.
استفاده از سایت Am I Responsive: به این سایت مراجعه کنید و ادرس سایت خود را وارد کنید و منتظر بمانید تا 4 نسخه دسکتاپ، کامپیوتر، تبلت و گوشی را برایتان نمایش دهد. این سایت برای تست ریسپانسیو بودن زیاد کارا نیست ولی اگر طراح سایت هستید میتونید برای گرفتن اسکرینشات از نمونه کارهای خود از آن استفاده کنید.
ابزار Friendly test Mobile : این یکی از قویترین ابزارهای گوگل است. ویژگی جالب و متمایز آن این است که سایت در سایزهای متفاوت نمایش داده نمیشود بلکه آن را از نظر تجربه کاربری و استانداردهای گوگل میسنجد. یعنی اگر المانها زیاد بهم نزدیک باشند، اسکرول افقی ایجاد شود یا سایز نوشتهها نامناسب باشد، این ابزار به شما میگوید. اگر در این سنجش هیچ ایرادی نداشته باشد سایت شما از نظر گوگل ریسپانسیو شناخته می شود و ملاک ما در سئو سایت هم گوگل است.
Chrome Inspect Element: بر روی صفحه گوگل کروم خود راست کلیک کرده و گزینه inspect یا inspect elemet را بزنید. حالا پنجرهای باز میشود که با زدن آیکون موبایل در بالای این پنجره میتوانید سایت خود را در اندازه موبایل و تبلت بررسی کنید.
جمعبندی
برای اینکه به کاربر نشان دهید برایش ارزش قائلید هرگز فراموش نکنید در طراحی سایت خود از واکنشگرایی استفاده کنید. مهم ترین عامل برای رتبه بندی سایت ها از نظر گوگل هم همین کاربردی بودن سایت برای بازدید کننده ها است. پس طراحی سایت ریسپانسیو روی سئو سایت شما هم قطعا اثر می گذارد. در طراحی سایت به استاندارهای واکنش گرا توجه کنید. مطمئن باشید نتیجه ی آن را می بینید.
طراحی ریسپانسیو باعث بهبود سئو و کسب رتبه بهتر، افزایش بازدید، تجربه کاربری بهتر و بهینه کردن هزینهها میشود و به بیانی دیگر اهمیت دادن به این ویژگی هنگام سفارش طراحی سایت زدن چند نشان تنها با یک تیر است.
3 پاسخ
قیمت طراحی سایت ریسپانسیو چنده؟
سلام همه ی انواع طراحی سایت که به هر کارفرمایی در هر حوزه ای ارائه میشه باید ریسپانسیو باشه. یعنی سایت شما تو دستگاه های مختلف ظاهرش به هم نریزه . پس اینکه یه سایت ریسپانسیو (Responsive) باشه، هزینه بیشتری نداره و صرفا جزو تعهدات شرکت طراحی سایت هست. برای اطلاع از قیمت طراحی سایت تماس بگیرین یا از منو همین سایت روی هزینه طراحی سایت بزنین تا قیمت های بروز رو ببینین.
سپاس
اگه بخوایم سایتمون ریسپانسیو باشه از هزینه بالاتری نسبت به سایت های عادی برخورداره؟ و اینکه علاوه بر گوشی و سسیتم با تبلت هم سازگاری داره؟