در شروع راه بهینه سازی سایت، یکی از مهم ترین سوال ها این است که فرق بین سئو داخلی و خارجی چیست؟! همه ما می دانیم که تلاش برای کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو، یکی از مهمترین عواملی است که به موفقیت کسب و کار ما در فضای اینترنت کمک می کند. این معنا همان فرآیند پیچیده ای است که باید برای ارتقا سئو داخلی (on page seo) و همچنین سئو خارجی (off page seo) سایت مورد توجه باشد. اما این دو مفهوم چه هستند و اصلا فرق بین سئو داخلی و سئو خارجی چیست؟ برای رفتن به صفحه اول گوگل کدام اهمیت بیشتری دارد؟! در این مبحث از مجموعه مقالات سئو و بهینه سازی پنتازوم سعی داریم شما را با این مسئله آشنا کنیم.
به زبان ساده سئو داخلی یعنی تمام کارهایی که روی خود وبسایت برای بهبود سئو انجام می دهید و سئو خارجی به فعالیت های خارج از سایت (مثل درج بک لینک، رپورتاژ و… ) گفته می شود. چک لیست فعالیت های سئو را در انتهای همین مطلب رایگان دانلود کنید.
در ادامه مفصل توضیح میدهیم.
تفاوتهای اصلی بین سئو داخلی و خارجی
بد نیست برای درک سریع و همچنین آسان این مسئله نگاهی به جدول فرق بین سئو داخلی و خارجی داشته باشید.
پارامتر مهم | سئو داخلی | سئو خارجی |
---|---|---|
هدف | بهبود محتوا و ساختار صفحات وب | لینک سازی |
عملکرد | بهینهسازی عنوان متا، کلمه کلیدی | بازنشر محتوا، جذب لینکهای باکیفیت |
مدیریت | توسط مدیران وبسایت | فعالیتهای افراد در خارج از سایت |
برای ورود به بحث در نظر داشته باشید که سئو داخلی بر روی بهینه سازی عناصری تمرکز دارد که تحت کنترل شما (به عنوان مدیر سایت) هستند، در حالی که سئوی خارجی بر افزایش اعتبار دامنه (با ایجاد محتوا و کسب بک لینک در سایت های دیگر) تمرکز می کند. برای درک تفاوت های بین این دو، مهم است که نحوه عملکرد الگوریتم های موتورهای جستجو را هم به خوبی درک کرده باشید.
اولویت مراحل سئو داخلی و خارجی چیست؟
وقتی به چنین سوالی می رسید می توانیم حدس بزنیم که اول راه هستید و قصد دارید سئو سایت خود را به خوبی ارتقا بدهید. اما مسئله این است که نمی دانید اولویت را چگونه رتبه بندی کنید و میان انتخاب بین سئو داخلی یا سئو خارجی کمی گیج شده اید. پیشنهاد ما این است که یک ضرب المثل معروف را در نظر داشته باشید «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است».
اگر این عبارت مهم را در کنار درک درست فرق بین سئو داخلی و خارجی، ملکه ذهن خودتان کنید، مانند بسیاری از افراد بیراهه نمی روید و برنامه ریزی دقیق تری خواهید داشت.
همچنین وقت و انرژی خود را برای سئو داخلی به خوبی مدیریت خواهید کرد. به یاد داشته باشید که برای لینک دهی و برنامه ریزی فاکتورهای سئو خارجی، باید صفحه ای در سایت شما وجود داشته باشد. این طور نیست؟ در غیر این صورت قرار است کسانی که با استفاده از فعالیت های خارجی شما نام برندتان را شنیده اند به کجا مراجعه کنند؟
در نتیجه برای درک ترتیب این دو گزینه پیشنهاد می کنیم ابتدای کار سئو داخلی سایت خود را به حد مناسبی برسانید. بعد از آن ضروری است که هر دو بخش سئو را با یکدیگر پیش ببرید. در این صورت رتبه سئو سایت شما هر روز بهتر می شود.برای درک بهتر یادتان باشد که باید خانه خود را بسازید و بعد به دنبال تاسیسات داخلی باشید. خانه بدون دیوار، نیازی به پنجره ندارد.
سئو داخلی مهم تر است یا سئو خارجی؟
با توجه به مواردی که در بخش قبلی گفتیم، سئو داخلی و خارجی هر دو روی یک سکه هستند. سئو زمانی موثرتر است که با هر دو این موارد مدیریت شده باشد حتی زمان که فرق بین سئو داخلی و خارجی اینقدر مشخص است. زیرا گوگل از تحرکاتی که در صفحات شما و خارج از آنها رخ می دهد، برای رتبه بندی استفاده می کند. بسته به نیاز خود، گاهی اوقات می توانید بیشتر روی یکی از انواع سئو تمرکز کنید.
اما همیشه باید برای سئو داخلی ارجحیت قائل باشید.
کلمات کلیدی در سئو داخلی و خارجی
تردید نکنید که بهینه سازی کلمات کلیدی، سنگ بنای سئو است. برای درک بهتر این معنا باید به مخاطبان سایت خود و کلمات کلیدی که در جستجوی آنها هستند، فکر کنید. قرار است کدام نقطه درد مشتری تسکین پیدا کند؟ سپس محتوای وب سایت خود را بر اساس همان کلمات کلیدی ایجاد و بهینه کنید. محتوا باید بر اساس پرسونای مخاطب نوشته شده باشد.
حالا همین کلمات می توانند پایه بک لینک های ما برای مدیریت سئو خارجی باشند. فارغ از تعداد و کیفیت بک لینک ها (که خود موضوع جامع دیگری است) مشتریان و مخاطبان ما با دیدن راه حلی برای رفع مسئله خود، یک راه ارتباطی با حل کننده مسئله می خواهند. برای نمونه وقتی فردی به دنبال یک پزشک مجرب برای درمان بیماری خود است، به دنبال راه ارتباطی با اوست.
بدون لینک دهی به کلمات و عباراتی که با آنها تولید محتوا کرده اید یا خدمات و محصولات شرکت را به مشتری شناسانده اید، این چرخه ناکامل می ماند. فراموش نکنید که برای برقرار ماندن این پل ارتباطی، باید از رویکرد ارگانیک برای ایجاد لینک استفاده کنید تا نتایج سئوی خارجی موثر باشند.
سئو داخلی (on page seo) چیست؟
با توجه به مواردی که تاکنون گفته ایم، حتما فرق بین سئو داخلی و خارجی برای شما مشخص شده است. اما اجازه دهید مفاهیم را با تفکیک بررسی کنیم تا جزئیات بیشتر این موارد را هم بیاموزیم. گفتیم که سئو داخلی بر روی بهینه سازی عناصر وب سایت ما تمرکز دارد که بر روی آنها کنترل داریم. پارامترهای موثر در سئو داخلی زیاد است. در ادامه این موارد را توضیح می دهیم.
برای موفقیت در این مرحله باید درک درستی از عناصر کلیدی on page seo داشته باشیم. همچنین مهم است که نحوه استفاده اصولی از این فاکتورها برا بدانیم تا برای بهبود وب سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) بهترین عملکرد را داشته باشیم. فاکتورهای مهم این نوع سئو را در بخش بعد ملاحظه خواهید کرد.
پارامترهای تاثیرگذار در سئو داخلی
- توضیح متا: یک خلاصه مختصر (حداکثر 155 تا 160 کاراکتر) است و به کاربران کمک می کند تا بفهمند محتوای ما چگونه با جستجوی آنها مرتبط است و باعث تشویق بازدید کننده به کلیک روی لینک ما می شود.
- تگ های هدینگ (H1 الی H3): یکی دیگر از عوامل رتبه بندی در Google هستند و خزنده های گوگل از آنها برای درک بهتر صفحه ما (برای مطابقت بهتر با هدف یک عبارت جستجوی شده) استفاده می کنند.
- سرعت بارگیری صفحات وب: صفحاتی که زمان زیادی برای بارگذاری نیاز دارند، در SERP رتبه پایین تری خواهند داشت؛ زیرا کاربران را ناامید می کنند و نرخ پرش را افزایش می دهند.
- ساختار URL: زمان بررسی فرق بین سئو داخلی و خارجی این فاکتور را نادیده نگیرید. ساختار URL مناسب به موتورهای جستجو اجازه می دهد در وب سایت ما به راحتی از صفحه ای به صفحه دیگر بخزند. پس باید از کلمه کلیدی اصلی خود برای بهبود این ساختار استفاده کنید و کلمات اضافی را به طور کامل حذف کنید.
- ایجاد لینکهای داخلی: با پیوند دادن صفحات به یکدیگر مشخص می کنید که محتواهای کلی سایت به هم ارتباط دارند و می توانند به لحاظ مفهومی از همدیگر پشتیبانی کنند.
- بهینهسازی محتوای سایت: اگر محتوا مستدل، خوش نوشته و ذاتا برای بازدیدکنندگان ارزشمند نباشد، نرخ پرش شما نجومی خواهد بود.
- بهینهسازی تصاویر: گوگل برای آنالیز سئو پیج ما حتی به تصاویر هم نگاه دقیقی دارد. در نتیجه باید به تصویر بهینه شده با متن جایگزین (Alt) مناسب دقت زیادی داشته باشید.
سئو خارجی (off page seo) چیست؟
سئو خارجی مجموعه ای از استراتژی های بهینه سازی است که برای افزایش اعتبار دامنه وب سایت ما و رتبه بندی موتورهای جستجو استفاده می شود. در واقع برای درک بهتر فرق بین سئو داخلی و خارجی باید بگوییم که off page seo داخل وب سایت شما انجام نمی شود و با لینک سازی و بازاریابی محتوا پیش می رود. هدف سئوی خارجی افزایش بازدید وب سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) و جذب ترافیک ارگانیک بیشتر است.
پارامترهای مهم سئو خارجی
- لینک بیلدینگ: به طور کلی، هر چه یک صفحه بک لینک (از وب سایت های منحصر به فرد) بیشتری داشته باشد، شانس آن برای برتری بیشتر از رقبای خود در SERP ها هم بیشتر است.
- سوشال سیگنال: استفاده از انواع شبکه های اجتماعی مانند لینکدین و یا فیسبوک برای بازدید بیشتری لینک های مفید است. می توانیم محتواهای سایت را در این شبکه های به اشتراک بگذاریم و کاربران را به بازدید از خود سایت تشویق کنیم.
- انتخاب هاست و سرور مناسب: تردید نداشته باشید که انتخاب هاست و سرور مناسب بر دیده شدن سایت ما تاثیر می گذارد. در اصل باید بگویی که مواجه شدن با تعداد زیاد خطاهای تایم اوت (Timeout) بر رتبه سایت ما تأثیر بدی دارد.
نتیجه گیری و سوالات متداول در مورد فرق بین سئو داخلی و خارجی
در این مجال سعی کردیم شما را با فرق بین سئو داخلی و خارجی آشنا کنیم. با توجه به هرآنچه که گفته شد نمی توانیم میان این دو مفهوم دیوار بکشیم و آنها را جدای از همدیگر بدانید. گرچه زمان شروع راه برنامه ریزی برای سئو داخلی مهم است اما وقتی گام های ابتدایی را برداشتیم، وظیفه داریم هر دو معنا را در کنار هم پیش ببریم. تا در این وضعیت است که زحمات ما نتیجه داده و رتبه سایت به حد مطلوب خواهد رسید.
فرق بین سئو داخلی و سئو خارجی چیه؟
سئو داخلی مجموعه مواردی است که روی خود وبسایت برای بهبود سئو انجام می دهید. در حالی که سئو خارجیبر روی عوامل خارج از سایت تمرکز می کند.
سئو داخلی مهم تره یا خارجی؟
شاید بی اغراق 80-85 درصد از فعالیت شما مربوط به بهینه سازی سئو داخلی می شود. البته برای شروع مسیر باید ابتدا روی سئوداخلی سرمایه گذاری کنیم. سئو خارجی نیز در بهبود رتبه سایت شما بسیار موثر است.
بدون انجام سئو خارجی سایت رشد نمیکنه؟
هر صفحه ای بعد از انتشار به رتبه بندی مشخصی دست پیدا می کند اما سئو خارجی این رتبه را ارتقا می دهد تا ترافیک بهتری را دریافت کنیم. تکمیل فرآیند سئو با فعالیت روی بخش سئو خارجی (off page seo) به خصوص در حوزه هایی که رقابت کلمات کلیدی آن ها بالاست، ضروری می باشد.
هزینه انجام سئو داخلی و خارجی چقدر با هم فرق داره؟
این سوال مثل این می ماند که بگوییم هزینه ساخت یک بنا و هزینه دکوراسیون داخلی یک خانه چقدر با هم فرق دارد؟! اصولا چه بنایی؟ چه متریالی؟ چه نوع طراحی داخلی؟! u003cbru003eآن چیزی که مسلم است هزینه سئو سایت(چه داخلی و چه خارجی) بستگی به عوامل مختلفی از جمله سیستم مدیریت محتوا، حوزه کاری شما، سختی کلمات کلیدی و .. موارد دیگر دارد. برای بررسی دقیق از یک کارشناس سئو خبره کمک بگیرید.
یک پاسخ
سئو خارجی چقدر مهمه؟ یعنی اگه تبلیغ خارج از سایت انجام نشه رنک نمیگیریم؟