آیا طراحان سایت درآمد های نجومی دارند؟! معایب و مزایای شغل طراحی سایت چیست؟! هر فردی با توجه به توانایی های خود باید کارش را انتخاب کند. هیچ شغلی بدون عیب و ایراد نیست اما اینکه قبل از شروع یک کار در مورد آن تحقیق کنیم و مزایا و عیب های آن را بدانیم، باعث می شود شانس موفقیت ما در آن حرفه بالاتر برود. بسیاری از افراد فکر می کنند شغل طراحی سایت درآمد زیادی دارد و سختی زیادی هم ندارد. اما در حقیقت سفارش طراحی سایت از سوی هر کارفرمایی می تواند با چالش های مختلفی همراه باشد و شما باید مهارت بالایی برای فعالیت به عنوان یک طراح سایت موفق داشته باشید. به نظر برخی از افراد معایب طراحی سایت بیشتر از مزیت های آن است. اما در واقع مثل هر شغل دیگری، شغل طراحی سایت هم مزایا و معایب خودش را دارد! در این مقاله از پنتازوم، به بررسی این معایب و نکات چالش برانگیز در حوزه طراحی سایت میپردازیم. همراه ما باشید.
شغل طراحی سایت چیست؟!
حتما میدانید سایت ها انواع مختلفی دارند. سایت های فروشگاهی، شخصی، شرکتی و … وجود دارند. به کسی که وبسایت در موضوعات مختلف را طراحی و خلق می کند، طراح سایت گفته می شود. شغل طراحی و توسعه وب یک حرفه ی پویا و جذاب است که به افراد متخصص طراح وبسایت کمک می کند تا به کمک دانش و مهارتهای خود، تجربه کاربری منحصر به فرد و سایتهای جذاب و کارآمد ایجاد کنند. فناوری وب به سرعت در حال تغییر است و طراحان و توسعهدهندگان وب باید با تغییرات جدید آشنا باشند و آنها را در پروژههای خود به کار بگیرند. یکی از مواردی که هر طراح سایت باید به آن توجه کند تا بتواند به صورت حرفه ای خدمات بدهد، استفاده از یک قرارداد طراحی سایت حرفه ای است. با استفاده از یک قرارداد حدود تعهدات کارفرما و مجری مشخص می شود و با این کار از اختلافات بعدی جلوگیری می شود.
کار یک طراح سایت به صورت مستقیم بر تجربه کاربری مردم تأثیر میگذارد. یک طراح با ایجاد سایتهای کارآمد و کاربرپسند، میتواند به افزایش فروش یک مجوعه یا جذب مشتریان بیشتر یا برندسازی کمک کند. بسیاری از طراحان وب تصمیم میگیرند که به عنوان فردی مستقل (فریلنسر) کار کنند یا شرکت خود را راهاندازی کنند.
هر کدام از این انتخاب ها مزایا و معایب خود را دارند. با راه اندازی شرکت طراحی سایت می توان پروژه های بیشتری را مدیریت کرد امابرای این کار باید یک تیم حرفه ای تشکیل داد که بسیار سخت است. در صورتی که به شکل فریلنسر هم به کار طراحی سایت بپردازید، مشکلاتی از جمله عدم تسویه کارفرما، مشکل در جذب اعتماد کارفرمایان و سخت تر بودن پیدا کردن مشتری سر راه شما قرار خواهند گرفت.
درآمد شغل طراحی و پشتیبانی سایت
همانطوری که پیش تر هم گفتیم، نوشتن یک قرارداد به موفقیت شما به عنوان یک طراح سایت حرفه ای کمک می کند. همه ی سایت ها بعد از طراحی، نیاز به پشتیبانی دارند. در بسیاری از مواقع اغلب کارفرماها که با این فضا آشنا نیستند، انتظار دارند مواردی که در واقع در فاز پشتیبانی سایت باید به صورت ماهیانه و با هزینه مجزا انجام شود، بدون هزینه و جزو قرارداد طراحی سایت انجام شود!هزینه طراحی سایت می تواند از ماهیانه 3,500,00 هزار تومان شروع شود. البته قیمت پشتیبانی سایت بستگی به عوامل مختلفی دارد و پس از اینکه پروژه طراحی سایت تحویل داده شد باید در خصوص نیازهای پشتیبانی و تعرفه پشتیبانی سایت صحبت کرد و قرارداد مجزا تنظیم کرد. به طور کلی نرخ پشتیبانی سایت به این عوامل بستگی دارد:
- تعداد و نوع فعالیت های مورد نیاز
- پشتیبانی به صورت انجام تغییرات لازم قالب یا کدنویسی موارد مورد نیاز
- نوع سیستم مدیریت محتوا سایت
- حجم کار درخواستی و سختی آن
معایب شغل طراحی سایت
با وجود اینکه شغل طراحی سایت یک حرفه ی خدماتی است و معمولا شغل های خدماتی سودآوری بالایی دارند، اما این شغل معایب زیادی هم دارد. از رقابت بالا گرفته تا مشکلات فیزیکی مثل کمردرد و گردن درد گرفته تا مشکلات مربوط به تسویه به موقع و توقعات بدون توجیه مشتریان باعث می شود کار در این حوزه اصلا ساده نباشد! در ادامه به برخی از معایب شغل طراحی سایت می پردازیم.
رقابت بالا در شغل طراحی سایت
یکی از معایب شغل طراحی سایت وجود تعداد افراد زیادی است که در این حرفه به فعالیت مشغول هستند. این موضوعباعث می شود رقابت برای جذب مشتری سخت باشد. از طرف دیگر وجود تعداد افراد زیادی که کار طراحی سایت انجام می دهند، ممکن است باعث کاهش قیمتها و در نتیجه، کاهش سود شغل طراحی سایت شود. برای اینکه یک طراح سایت بتواند درآمد خوبی داشته باشد، باید همیشه به روز باشد، بهترین کیفیت را در خدمات خود ارائه بدهد و دقیق تر بگوییم باید یک نقطه تمایز در خدماتی که به مشتریان ارائه می دهد داشته باشد. این وجه تمایز می تواند قیمت بهتر، خدمات پشتیبانی با مدت زمان بیشتر و ارائه یک کار حرفه ای تر باشد.
هم چنین یک طراح سایت علاوه بر داشتن تخصص فنی باید نیازها و ترجیحات مشتریان را به خوبی درک کند و طراحیهای خلاقانه و منحصر به فردی ارائه بدهد. تسلط به برقراری ارتباط حرفه ای با مشتریان از دیگر توانایی هایی است که یک طراح سایت حرفه ای باید داشته باشد.
معایب شغل طراحی سایت و تاثیر آن بر سلامتی!
شغل طراحی سایت، مانند سایر شغلها در حوزه کامپیوتر میتواند تأثیرات مختلفی بر بدن داشته باشد، از جمله:
- نشستن طولانی: بسرعت داشتن جلسات طولانی نشستن میتواند منجر به مشکلات اسکلتی-عضلانی مانند درد دست و پشت شود.
- استرس و فشار ذهنی: طراحی وب ممکن است نیاز به تمرکز بالا و مدیریت استرس داشته باشد که میتواند به افزایش فشار ذهنی و اضطراب منجر شود.
- تاثیرات منفی نور آبی: برخی از صفحهنمایشهای کامپیوتر و دستگاههای الکترونیکی نور آبی را تابانده و این نور ممکن است خواب را تحت تأثیر قرار داده و به مشکلات خواب و اختلال در ساعت خواب منجر شود.
- مشکلات بینایی در طراحان سایت: استفاده بیش از حد از صفحهنمایش کامپیوتر میتواند به خشکی چشمها، خستگی چشم و حتی مشکلات دید از جمله کوتاهبینی منجر شود.
- فعالیت بدنی کم: برخلاف شغلهایی که نیاز به فعالیت بدنی دارند، طراحی وب بیشتر نیازمند نشستن است که این میتواند به کاهش فعالیت بدنی و مشکلات جسمی مرتبط با آن منجر شود.
برای کاهش این تأثیرات، مهم است که طراحان وب به توازن مناسب بین کار و استراحت، استفاده بهینه از تجهیزات کامپیوتری و انجام تمرینات ورزشی روزانه توجه کنند.
نیاز به یادگیری مدام در شغل طراحی سایت
یک طراح سایت باید مدام در حال یادگیری باشد! این حرفه نیازمند پیشرفت مدام شما در کار طراحی سایت و تسلط به علم روز برنامه نویسی دارد. بنابراین باید مدام مهارت های خود را افزایش بدهید تا بتوانید به عنوان یک طراح سایت موفق کار کنید. با هر شیوه ای که کار طراحی سایت را انجام می دهید (استفاده از CMS های آماده مثل وردپرس یا کدنویسی از ابتدا به صورت اختصاصی) به صورت دائم متدهای جدید پا به عرصه می گذارند که باید روی آن ها تسلط داشته باشید تا بتوانید یک سایت که هم از نظر ظاهری و هم از نظر فنی بهینه است را به مشتریان تحویل بدهید. پس شغل طراحی سایت یک حرفه ی پویاست و اگر حوصله ی چالش و یادگیری را ندارید، بهتر است وارد این کار نشوید!
درآمد شغل طراحی سایت
عوامل مختلفی روی قیمت طراحی سایت موثر هستند. درآمد شغل طراحی وب سایت ممکن است تحت تأثیر عوامل متعددی قرار بگیرد. از جمله این موارد می توان اشاره داشت به :
- میزان تخصص و مهارت در طراحی وب سایت
- شناخته شده بودن در این حوزه (به طور مثال شرکت های برند درآمد بیشتری دارند)
- تعداد مشتریان و تسلط به بازاریابی در زمینه ی طراحی سایت
- محدوده ی جغرافیایی می تواند روی درآمد طراحی سایت موثر باشد.
- تسلط به ایجاد ارتباط موثر با مشتریان
- نوع وبسایت و امکانات آن (مثلا سایت های فروشگاهی معمولا قیمت بالاتری نسبت به سایت های شرکتی دارند)
- اختصاصی بودن کار طراحی سایت یا استفاده از قالب های آماده
از آنجایی که هر کارفرما ممکن است بودجه متفاوتی برای طراحی وب سایت خود داشته باشد، درآمد طراح نیز ممکن است متغیر باشد. شرکتهای بزرگتر معمولاً میتوانند بیشتر پرداخت کنند.در برخی مناطق، درآمد طراحان وب سایت بیشتر است. برای مثال، در شهرها و مناطق بازار کار فعال، معمولاً درآمد بیشتری دیده میشود. میزان تقاضا برای طراحان وب سایت و همچنین رقابت در بازار نیز میتواند بر درآمد تأثیرگذار باشد. در بازارهای با رقابت بالا، ممکن است بخشی از درآمد به دلیل فشار قیمت کاهش پیدا کند و مهارتهای ارتباطی نیز میتواند بر درآمد تأثیرگذار باشد.
درآخر
شغل طراحی سایت هم مثل هر کار دیگری مزیت ها و معایب خودش را دارد. طراحان با مهارتهای ارتباطی بالا میتوانند مشتریان بیشتری جذب کنند و درآمد بیشتری داشته باشند. یک طراح سایت حرفه ای باید سعی کند به روز باشد و از تکنولوژیهای پیشرفته تر برای ارائه خدمات استفاده کند. به این ترتیب می توانند درآمد بیشتری داشته باشد. با وجود نکاتی که گفته شد، اگر معایب این شغل برایتان قابل قبول است و به این کار علاقه مند هستید، این شغل می تواند برای شما مناسب باشد.
2 پاسخ
معایب طراحی سایت چیه بابا؟! طراحای سایت پول پارو میکنن!
آقای غریبی پور اینطوری هم نیست! عوض شدن طرح به یک باره، سختی های کار متقاعد کردن مشتری، سختی های بیان دلیل اختلاف قیمت و مزیت رقابتی و … ده ها دلیل هست که این شغل رو سخت میکنه!